Koers
Grafiek
AnalyseUitleg van de AEX in New York

De koersen in dollars van de Nederlandse fondsen die ook verhandeld worden in Amerika, worden omgerekend tegen de meest actuele koers van de euro. Deze koers wordt dan afgezet tegen de slotkoers van het desbetreffende fonds in Nederland. Het verschil tussen deze twee koersen wordt dan automatisch weergegeven op de AEX in NY pagina. Op deze manier weet u op wat voor koers uw aandelen ongeveer de volgende morgen in Nederland gaan openen. De koersen van de Nederlandse fondsen worden tijdens de handel op Wall Street elke minuut ge-update, zodat u altijd de meest actuele koersinformatie heeft en u de koersen altijd kunt blijven volgen tijdens de handel op Wall Street.

De AEX in NY wordt berekend volgens de officiŽle weging die door de Euronext is bekendgemaakt. Indien de Euronext een wijziging aankondigt, zullen deze pagina's zo snel mogelijk worden aangepast aan de nieuwe wegingen. De 'omgerekende koersen' uit Amerika worden als volgt berekend:

Koers in Amerika X Euro/Dollar = Omgerekende koers.

De actuele koers van de dollar en de euro worden automatisch bijgehouden. De AEX index komt tot stand door de actuele koers van de fondsen te vermenigvuldigen met de weging. De uitkomsten telt men bij elkaar en dit resultaat deelt men door 100. Hoewel de weging en de samenstelling van de AEX doorgaans aan veranderingen onderhevig is, wordt altijd in de maand februari een nieuwe weging vastgesteld. 

.
© 1999-2020 Copyright Wallstreetweb.nl. Alle rechten voorbehouden.
Adverteren?
.